06 204 211 40 | info@toren10.nl

Affiliate Marketing

Meer omzet tegen afgesproken tarieven
 
N
Geen extra investeringen
N
Groter bereik
N
No cure No Pay
N
Anderen het werk, jij extra omzet
Heb je te weinig tijd om te investeren in je website? Of heb je je budget uit moeten geven aan andere prioriteiten? Denk dan eens aan affliliate marketing. Breid je netwerk kosteloos uit. Vergroot je bereik. En draai meer omzet zonder extra inspanning.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is inmiddels een veel toegepaste manier om eenvoudig extra online omzet te behalen. Je ziet het veel terug in verzekeringsland, op de energiemarkt en in de reisbranche, maar affilitate marketing is in alle branches te gebruiken. Bij deze vorm van marketing wordt op een No Cure No Pay basis voor extra verkoop of voor extra leads gezorgd. Hierover maak je als adverteerder afspraken met de affiliate (handelspartner).  Affiliates zorgen voor extra leads of verkopen via hun websites. Genereren affiliates geen verkopen of geen leads dan betaal je hier ook niet voor.

Partners kunnen op verschillende manier meer verkoop of leads genereren:

Advertenties via affiliate marketing

Advertenties

Door middel van het plaatsen van advertenties van adverteerders op hun website in de vorm van banners of opvallende links. Volgt er uit de doorverwijzing van uit de advertentie een lead of een verkoop dan krijgt de affiliate hier een vooraf afgesproken vergoeding voor.

Stel je assortiment of diensten beschikbaar via Affiliate marketing

Assortiment of diensten

Het is ook mogelijk dat je als adverteerder je gehele assortiment of diensten-pallet ter beschikking stelt. De affiliate verkoopt onder eigen label jouw product of dienst. De verkoop of de leads worden wel direct naar de adverteerder gestuurd. De adverteerder handelt de verdere procedure af. Deze vorm zie je vaak terug in de reis- en hotelbranche.

Vergelijken en verwijzen via Affiliate Marketing

Vergelijken en verwijzen

De laatste vorm is gebruikelijk bij vergelijkingssites (energie, verzekeringen en telefoonabonnementen). De vergelijkingssites verzamelen de gegevens van meerdere adverteerders en vergelijken de tarieven met elkaar. Elke verkoop of elke doorgestuurde lead levert een affiliate een vergoeding op. Deze vorm is niet altijd toepasbaar in elke branche. Voor unieke producten of diensten is het lastig om affiliates te vinden, omdat het wat minder aantrekkelijk is voor eventuele partners. Er valt simpelweg minder aan te verdienen.

Vergoeding

Als adverteerder kun je zelf afspraken maken over de vergoeding. Dit is meestal afhankelijk van het aangeboden product of dienstenaanbod. In de energiemarkt wordt de vergoeding gebaseerd op het aantal leads die naar de website van de energieleverancier worden doorverwezen. Hotelovernachtingen worden afgerekend met een vooraf afgesproken commissiepercentage over de kamerprijs. Dit kan oplopen tot 30% van de kamerprijs. De afspraken met betrekking tot de vergoedingen kun je zelf maken, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Affiliate netwerken en programma’s

Je kunt je bedrijf aanmelden bij één van de grotere affiliate netwerken zoals Zanox en Daisycon. Het voordeel van deze organisaties is dat ze een zeer groot netwerk hebben en je dienst of product in één keer breed uit kunnen zetten. Je treed als bedrijf dan op als adverteerder. Ook kun je zelf nog wat verdienen door deel te nemen aan een dergelijk netwerk door je in te schrijven als publisher. Je kunt dan op je website aan jouw product of dienst gerelateerde advertenties tonen. Pas wel op dat dit ook afbreuk kan doen aan de geloofwaardigheid van je website en organisatie.

Wil je optreden als publisher dan heb je bij de grote affiliate netwerken een ruime aanbod aan affiliate programma’s. Een affiliate programma is niets anders dan het aanbod van een adverteerder. Je kunt uit het aanbod van programma’s een keuze maken en een dienst of product kiezen dat bij het thema van je website past, of relevantie heeft. De kans op conversie (verkoop) is namelijk groter als je ook relevante producten van andere adverteerders aanbiedt op je website. Je verkoopt minder snel een energiecontract op een botenwebsite dan een bijvoorbeeld een scheepsverzekering.

 

Meer verkeer naar je website via Affiliate marketing
Wat kan ik voor je betekenen?
Ben je nieuwsgierig wat Toren 10 voor je kan betekenen en hoe ik affiliate marketing kan toepassen? Ik zet geheel kosteloos, onder eigen label, een website op en zorg dat deze vindbaar wordt. Ik zorg op No Cure No Pay basis voor leads of verkoop van jouw dienst of product. Geen sales, geen kosten. Heel simpel en risicoloos dus. De vergoeding bepalen we in overleg, afhankelijk van de dienst of het product..

Ik ben geïnteresseerd in affiliate marketing, neem contact met me op...

Maar er is meer….!
Affiliate marketing is één van de vele mogelijkheden. Bekijk ook eens mijn andere diensten en hoe ik je kan ondersteunen in het verhogen van je online omzet.

"Sometimes the wrong choices bring us to the right places..."

Contact...

Toren 10 website optimalisatie

Arjen Brouwer
Brederostraat 35
8023AN Zwolle
06-20421140
info@toren10.nl

KvK: 65994329
BTW: NL1071.63.652.B01

Wat ik volg...