06 204 211 40 | info@toren10.nl
Over Toren 10

Arjen Brouwer

18 jaar online ervaring
Online marketeer
SEO specialist
Arjen Brouwer

Toren 10 website optimalisatie

Ik ben Arjen Brouwer, sinds april 2000 werkzaam als online marketeer en vanaf mei 2016 oprichter en eigenaar van Toren 10. Met de start van Toren 10 heb ik me als doel gesteld ondernemers te helpen met en te ondersteunen in hun online aanwezigheid en het vergroten van het rendement van hun website. Ondernemers moeten zich kunnen focussen op de zaken waarin ze goed zijn en waar hun passie naar uit gaat. Mijn passie gebruik ik om deze ondernemers te helpen hun doel te bereiken.

Mijn specialisaties zijn veel omvattend. Ik geef advies op alle aspecten van Online Marketing, maar de focus ligt sterk op SEO (zoekmachine optimalisatie) en de optimalisatie van de website, zoals conversie verbetering, toegankelijkheid en usability (gebruiksvriendelijkheid) van websites. Naast optimalisatie kun je me benaderen om mee te denken over de online marketing strategie. Welke stappen moet je zetten en waar begin je?

Ik geef ondernemers de ruimte om zich meer te kunnen focussen op hun core-business en geen zorgen meer hoeven te maken om de prestaties van hun website.

Carrière

Voor wie ik gewerkt heb

In de 18 jaar op de arbeidsmarkt ben ik altijd gefocust geweest op het online kanaal. Mijn ervaring heb ik opgedaan bij drie organisaties waarin één belangrijk element steeds centraal stond. En dat was de ‘klant’. Een klant moet zich niet alleen fysiek thuis voelen bij een organisatie, maar ook online hetzelfde gevoel hebben. Deze drie bedrijven zijn daar in mijn ogen in geslaagd. Ik draag dit dna graag mee naar Toren 10.
Hotel-Assist.nl (Amsterdam-hotels.com) was een pionier op het gebied van online hotel boekingen en is later op gegaan in het snelgroeiende Hotels.nl. Hier heb ik met vallen en opstaan de basisbeginselen van SEO geleerd. Naast het webonderhoud en SEO hield ik me bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de positie binnen de zoekresultaten te verstevigen. Vanaf 2004 ben ik me meer gaan richten op de mogelijkheden met affiliate marketing. De basis van klantgericht denken en handelen zit in het dna, maar is verder ontwikkeld bij Hotel-Assist.
Univé verzekeringen is één van de toonaangevende verzekeraars in Nederland en de eerste verzekeraar bij wie het mogelijk was online een verzekering af te sluiten. Bij Univé ben ik gestart als contentmanager, maar niet snel daarna als internetmarketeer verder gegaan en verantwoordelijk voor onder andere de Rechtsbijstand verzekering, de Autoverzekering, de Zorgverzekering en de Brom- en fietsverzekering. Als internetmarketeer was je bij Univé van A tot Z verantwoordelijk voor het online kanaal.
Stenden was één van de 3 hogescholen in Leeuwarden (nu gefuseerd met de NHL tot NHL Stenden) met vestigingen in Emmen, Assen, Meppel, Groningen, maar ook In Bali, Qatar, Zuid-Afrika en Thailand. Zeer internationaal georiënteerd dus. In 2014 ben ik bij Stenden aan de slag gegaan als online marketeer met als hoofdtaken contentmanagement, conversie optimalisatie en online vindbaarheid. Tijdens de realisatie van de nieuwe website lag de focus met name op contentmigratie, behoud en versterken van SEO ranking en de toegankelijkheid van de site. Bij Stenden is ook mijn technische kennis breder geworden.
Samenwerken

Ik werk onder andere samen met

Voor strakke concepten, voor prachtige designs en voor geniale rebranding.
NoConceptNoGlory

Vlotte teksten voor je webpagina of blog? Dan moet je bij Mediastory zijn.
Mediastory

Voor als je een maatwerk website wil anders dan WordPress.
The Dutch Lab

Betaalbare en schaalbare WordPress websites op maat. Maak ook gebruik van de gebruiksvriendelijke grids.
InterSites

Open en transparant: bij 1 kilo tekst is 1 kilo ook echt 1 kilo. Niet meer, niet minder.
1 Kilo Tekst

Strakke logo’s met een visie.
Jeanine van Dalen

Meer weten over zoekmachine optimalisatie

Maak een afspraak!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan. Wie weet kan ik je helpen.

06-204 211 40
Brederostraat 35, 8023 AN Zwolle
arjen@toren10.nl